Ja taivaasta aukesi reikä

Uusi työntekijä Jonde alias Ollin kaveri suojautuu alkuillan kevyeltä sateelta englantilaisen gentlemannin tyyliin.

Kajaanin purkuun oli luvassa sadetta. Eva pelasti päivän ja toi minulle uudet haalarit. Jo kuudennet tällä kiertueella. Mutta ei firmasta löytynyt sadehaalareita isoille pojille. Mutta sentään oli kahdet työvaatteet, toiset purkuun. Toiset ajoon. Ei tarvisi märissä matkustaa.

Äkäsen Samin, eli Pikku Samin, eli Hipin rengas oli puhjennut ennen kuin edes päästiin kentältä pois. Tämä teki Ekin työn helpoksi.

Kello 23.30 tuli se mitä sääennuste lupasi. Vettä. Isoja pisaroita, kylmää kuin fan. Töitä oli edessä vielä neljäksi tunniksi. En tiedä millä kiukulla sitä jaksoi rimpuilla laitteen kasaan, varsinkin kun ollut sadehaalarit puuttuivat. Vesi valui selkää ja takapuolta pitkin alas päin ja parin tunnin sisään olivat jalatkin märät. Litinä kuului kun tallaili rautoja kärryyn. Olo oli kuin housuun kusseella ja haalarit liimautuivat täysin ihoon kiinni, kylmäksi kerrokseksi. Sepon kommentti oli paras;

 

  • Mitä kaikkea sitä joutuukaan tekemään, että lapset pääsee pyörimään.

Näinpä. Purun jälkeen nukkumaan pari tuntia ja sitten autokolonnaa kasaamaan. Siihen menikin kolme tuntia, ennen kuin päästiin tien päälle. Ja lähes yhtä soittoa suoraa huutoa Joensuuhun. Pie johdatti joukon ihan hyvin. Vain yksi renkasrikkoinen jäi jälkeen, odottamaan huoltoa. Omalta osalta nyt opin auton vaihdelaatikon niin, että ajo oli sujuvaa. Isolla vitosella vaan liikkeelle. Kyllä kytkin kestää. Seiska vaihdekkin tuntui löytyvän nyt helpommin. Eikä niitä muita vaihteita tarvinnutkaan, kuin yhdessä ylämäessä, johon jostain mystisestä syystä Pie hyytyi.

Koko matkan satoi, ja kun saavuimme Joensuuhun. Sielläkin satoi. Tällä kertaa kylmää tihkua. Missä on se ilmastonmuutos ja kasvihuone ilmiö? Eihän Elokuussa vielä tule olla syyskuun säät? Sade vieläpä jatkuu, huomisen kasauksen ainakin. Tämä työ on todellakin kovaa työtä huvin vuoksi

Eipä ole tätä laululavaa ennen nähtykkään.

Mainokset
Kategoria(t): photography, tivoli, valokuvaus Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s