Lontoo on kasvanut ylöspäin

 

Yksitoista vuotta poissa kaupungista. Paljon on muuttunut. Trafalgarin aukion 4. pylväs on saanut uuden patsaan. Tällä kertaa asialla on tanskalais-norjalainen taiteilija pariskunta nimeltään Elmgreen ja Dragset. Ratsastajapatsaan uusi herkkä nimi on Powerless Structures Fig 101. Kaikkea sitä englantilainen huumori voikaan sisältää. Varskin kun taiteijat asuvat Berliinissä, ja todellakin eivät ole brittejä.

St Pauls oli myöskin nähtävä. Vaikkakin ulkopuolelta. Edelleenkään en raaskinut maksaa 15£ sen ilosta, että olisi päässyt tutkimaan paikkaa sisältäpäin. Ehkäpä tulevaisuudessa sekin on mahdollista.

Tätä lähemmäksi en  suolakurkkua jaksanut kävellä. Uudisrakentaminen cityssä kertoo ainakin sen, että finanssikriisi ei ole verottanut intoa rakentaa.

Euroopan unionin korkein rakennus Shard kielii myös siitä, että jos Britannialla menee huonosti, niin ainakin Lontoolla menee hyvin. Nuhjuiset greasy spoonitkin tuntuvat kadonneet, ja valtaosa kahviloista on hyvin upmarket ja middle class.

Tämä kiinteistö on ainakin kiinteistövälittäjien suosiossa, uskaltaako tästä sitten tulkita mitään, on toinen juttu. Ehkä vaan ovat laiskoja, ja eivät jaksa poistaa kylttejä kaupanteon jälkeen?

Se tästä päivästä. Ilta alkaa ja suuntana näyttelyn avajaiset.

Mainokset
Kategoria(t): photography, valokuvaus Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Lontoo on kasvanut ylöspäin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s