Tivolikävijän hiilijalanjälki ja muita moraalisia pulmia

tivoli13_51online

Tivoli vaatii suunnattoman määrän sähköä toimiakseen. Lukuna 1,5 megawattia. Tämä ei ole sitten norppasähköä tai Laitilan panimon tuulivoimaa. Jos tivolin sähköt olisi tuulivoimaa, tarvittaisiin sellainen typhooni että autot lentäisivät parkkipaikalla, kun vuoristorata käynnistyy. Siksi sähkö on Venäjän mustankullan Sköldwikissä jalostettua tuotosta. Paha paha. Pienhiukkasia ja ikuiseen kadotukseen tuomittua fossiilista voimaa. Tajuaakohan tiedostavat ihmiset, kuinka ison hiilijalanjäljen heidän piltit aiheuttavatkaan. Ehkä ydinvoima olisi ratkaisu? Tivoli tarvii oman montgomery burnsin.

Mutta ehkä suurempi ongelma on se, että useat laitteet mainostavat autolla ajamista. On törmäilyautoja, sekä parikin pienenpää autorataa. Tämä on suunnatonta yksityisautoilun aivopesua perheen pienenmille.

Kunnon tiedostavassa tivolissahan olisi kasvatettava eurostoliiton kansalaisia vastuullisiksi kuluttajaksi myös liikenteen osalta. Olisi saatava vaikka raitiovaunukaruselli. Mallia antaisi Helsingin legendaarinen 3T. Jos ja kun tivolimies sattuu aamulla puhaltamaan promilleja, hänet määrättäisiin raitiovaunukaruselliin asiakkaaksi. Tosin hänelle juotettaisiin pikakiljua. Siellä se tivolimies sitten hoilaisi levottomia ralleja ripulipaskat housussa tuomaan autenttista raitiovaunu menoa maakunnan asiakkaille.

Tiedostavassa tivolissa olisi myös linja-auto karuselli. Asiakkaita tähän elämykseen pakattaisiin 50% enemmän mitä tila sallii. Sitten laitetta ajettaisiin huimilla kiihdytyksillä ja erittäin tiukoilla jarrutuksilla. Mitä enemmän kuski saa asiakkaita nurin elämyksen aikana, sen paremmin on ajo mennyt.

Polkupyöräilyäkään ei tulisi unohtaa. Tour de France karuselli olisi tiedostavan tivolin suosikki. Musiikkina olisi tietenkin Kraftwerk. Asiakkaat polkisivat mäkistä ympyrää ja saisivat aina tietyn väliajoin Ritalinilla piristettyä mehua. Ongelmana tosin olisi, miten saisit fillaroijat pois laitteesta klo 21?

On totta että, moiset laite uudistukset rasittaisivat kovasti tivolin taloutta. Mutta ystävälliset virkamiehet Ympäristö- ja Liikenneministeriössä varmaan kehittäisivät investointeihin Eu-tukia ja muita apurahoja. Mitä enemmän asiakkaita yksi laite voi sähkönkulutuksen suhteessa viihdyttää, sen paremmin Valtionvarainministeriö palkitsisi.

Koska onhan joukkoliikenne se maailmaa parantava asia. Varsinkin kun lennetään lentokoneelle Baliin tai Dohaan ilmastokokoukseen pelastamaan maailmaa kapitalistiselta kulutukselta. Pilttien tulisi oppia joukkoliikenteen hurma ja vauhti jo pienestä pitäen. Tivoli ollen täten edelläkävijä tässä aivopesussa.

Mainokset
Kategoria(t): politiikka, tivoli, valokuvaus Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.