Uus Suomettuminen

hs14

Eduskunnassa vallitsee eräitten henkilöiden osalta uus Suomettuminen. Se ei ole sitä reaalipolitiikkaa, millä nimellä tätä käyttäymistä on ymmärretty tuntea Kekkoslovakian aikaan. Vaan uutta rohkaa neulanpistopolitiikkaa Venäjää kohtaan, jolla on osoitettava kotimaan markkinoille poliittisen pelaajan rohkeus ja puoluekuri.Kuten ehkä silloinkin.

.

Tämän suuntauksen Eduskunnassa aloitti suuri Venäjän vastustaja Heidi Hautala vuonna 2006. Everstin tytär vihaa Venäjää niin paljon, että hän suvaitsee lähipiirissään veronkiertoa, terrorismia ja pakolaisten hyväksikäyttöä. Etenkin jos se edistää hänen Venäjän vihaansa. Ministerinä tälläisen epärehellisyyksien kannattaminen herättäisi vapaissa demokratiossa kysymyksiä. Mutta ei Suomessa? Neula pistetty.

.

Tänään Eduskunnan 150-vuotisjuhlissa taas ikkunalasikiintiövähemmistömiesvalkoinen halusi sateenkaarikravatissaan reväyttää ulkopolitiikkaa, johon hänellä on hyvät tietotaidolliset poliittiset pohjat. Ottaen huomioon, että hän teki gradunsa viestinnästä ja lihavista naisista, hän tietää tiedemiehen varmuudella, että ihminen aiheuttaa muutoksia ilmastossa. Tällä pohjalla on hyvä sitten moittia Venäjää sananvapauksista ja ihmisoikeuksista. Ehkä lihavat naiset eivät ole saaneet Venäjällä tarpeeksi ruutuaikaa? Tai nauttineet tarpeeksi aurinkoisesta ilmastosta? Mutta neula pistetty.

.

Venäjän ihmisoikeuksille on aika ja paikkansa. Mutta se ei ole Eduskunnan 150-vuotisjuhlat. Oli kaulassa sitten puolueenhirttoköysi, tai sateenkaari. Juhlat ovat juhlia ja päivän politikoinnit suvaisisivat tapahtua päivänpolitiikan ja -diplomatian puolella.

 

Mainokset
Kategoria(t): politiikka Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Uus Suomettuminen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s