Kolvi syttyi palamaan

 

Hyvät tunnetut ja tuntemattomat kylänmiehet ja -naiset. Tivolista, rakennustyömailta, kursseilta tai vaan kapakasta. Puhumattakaan lukuisista tunnen vain teidät netistä. On aika päivittää statusta, tai ei tässä nyt niin kovaa statusta ole. Poliittinen uudelleneen oppija vaan. Yhdyssana virheineen.

.

Siitä kun viimeksi pääsin bloggaamaan, kerroin teille kuvallisesti August Eklöfistä. Hän oli iso kiho täällä Porvoon alueella 1800-luvulla. Siksi hänellä oli ihan oma torninsa, josta katseli Haikkoon selälle filosofiansa seiniin kirjoittaen. Tykit jyrisi, kun telakalta tullut laiva seilasi ohi.

.

Nyt katsellaan taas näkymiä ihan toisesta perspektiivistä. Kaksi koeviikkoa Eestinmäen yliopiston testejä on perse kestänyt. Tänään sitten alettiin hommiin. Suuntautuminen on sitten hitsaajan ammattitutkintoon. Puikko paloi, kolvi paloi, hermot ei palaneet. Lunki fiilis.

.

Olen saanut ymmärtää, että tämä tuleva lusiminen voi jopa kestää pari vuotta. Tivolikierre on katkaistu ja ehkä olen joskus tulevaisuudessa veronmaksaja. Jollei minua sitten 6kk päästä potkita pellolle? Silloin vaihtoehtona on hommata pääomaa ja kehittää ruiskurapparin laitteet. Mutta mistä köyhä vetää 12k pääoman toiminnan aloittamiseen? Niinpä.

.

Pidin tivolissa laiskan ahkerasti päiväkirjaa valokuvien kera. Nyt ei ole sitten mitään kuvattavaa. Eli kuvat erilleen, tarinat erilleen. Enkä usko, että tänä aamuna kuvaamani huurteinen ruohikko, voittaa sitä huurteista ruohikkoa jonka kuvasin pari vuotta sitten.

.

Voit vaan pohtia, miltä huurteinen ruohikko näytti. Enkä usko, että saatan saada kuvattua miltä sula näyttää hitsauspuikon päässä. Tai tiedä sitä vielä? Ompahan jotain odotettavaa? Minullakin.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Kolvi syttyi palamaan

 1. Riku Riemu sanoo:

  Huurteisessa ruohikossa tai puhkeavassa koivunlehdessä on se ihme, että joka vuosi sittenkin tulevat. – Ota kuitenkin kuvia mistä haluat, kyllä me mielellämme niitä katsomme.

  Ja tsemppausta Eestimaalle, aika menee vaikkei sitä ajattelisikaan!

  • Samppa sanoo:

   Eestinmäki on Porvoon lähiö, että en sentään ulkomaille lähde opiskelemaan.

   Totta puhut, ruohikko huurtuu ihan joka vuosi. Muuten, tänä vuonna on aika hyvä ruska. Etelässäkin.

 2. Nils- Aslak sanoo:

  Hitsaustaito on erittäin hyödyllinen monilla aloilla. Itse ei ole tullut koskaan opeteltua. Kahden vuoden koulutus tuntuu silti turhan paljolta, voi olla liikaa ajantappoa mukana.

  Kaikilla suurilla rakennusfirmoilla on työnhakumahdollisuus netissä, työpäälliköille kannattaa soitella ja myös ihan suora työmaalta kysely on yleistä.

  Rappaushommat tekevät nykyisin yleensä virolaiset, kuten lähes kaiken muunkin. Virolainen firma, eikä mitään todellisia maksuja. Puhtaat paperit saa aina tai sitten uusi firma pystyyyn.

  • Samppa sanoo:

   1,5 vuotta on tavoite, että saa ammattitutkinnon hitsarina. Se siltää sitten niin vitusti kokeita, jotka täytyy mennä läpi. Levyt, putket, pienat. MIG/MAG, TIG, puikko. Musta, ruostumaton, aluminiini. Että kyllä tuohon aikaa saa kulumaan, että hitsauskopissa tulee olla ahkerana. Jollet saavuta tavoitteita, loppuu koulutus 6kk sisään. Eli 6kk pätkissä mennään.

   Tässä nykyisen matkan varrella on yksi iso rakennustyömaa. 4/5 autosta on eestiläinen. Ei sieltä suomipalkalla töitä saa.

   Niin, muuraus hommathan on jo aikapitkälti eestinpoikien töitä. Rappaustyöt ajattelin, että oma firma ja pientalot, ei suuret työmaat. Mutta onhan tuossa se, että olen vain käsirapannut. Että jos sitten joskus on pääomaa hommata ruiskut, niin onhan se opettelu aika riskaabelia. Kun sitä ei viitsisi yhden pilalle menneen talon takia heti vetää firmaa konkursiiin ja mainettaan pilata.

   Mutta nyt sitten hitsataan, onhan se yhtä tarkkaa hommaa kuin rappaus. Ei voi olla milliäkään irti, muuten tulee susi. Jonka tosin pahoiden puheiden mukaan ammattilainen tekee käden käänteessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.