Tiesin että tämä päivä koittaa

kevat8onlinekevat9onlinekevat10online

Eräänä kesäkuun päivänä 2011 tongin taidekaupan kirjahyllyä. Alunperin etsin itselleni kaupunkikirjoja. Mutta päätiin muuttaa mieleni ja ostaa näyttelykatalogin.

Pistettiin se kauniisti pakettiinkin, vaikka en tiennyt kenelle sen antaisin. Milloin tai missä. Tuli ja meni joulut ja muut juhlat. Eikä tuntunut, että kukaan olisi tuota pakettia varsinaisesti kaivannut. Enhän minä itsekkään enää muistanut, minkä kirjan olin sinne paketoinut. Miten sellaisen kenellekkään osaa antaa?

Kun on jälleen kevät ja pääsiäinen on lähellä, sähköiset kontaktit muistavat virtuaalisilla toivotuksillaan, eikä posti tuo muuta kuin hoitosuunnitelman hammaslääkärille. Oli aika avata merkkipäivän johdosta kauan jemmassa ollut paketti.

Taide vapautuu 1908 – 1920. Suomen itsenäisyysjuhlavuoden näyttely vuonna 1967. Ateneumissa.

Värillisiä kuvia on aivan muutama. Kuin myös mustavalkoisia. Taiteella ei ole ollut silloinkaan rahaa tehdä koko katalogia kuvina. Siksi voi ne vain kuvitella: 102. Maisema, Öljymaalaus kankaalle, 1915, 53 x 71, Merk. Oik. Alas: M. E. 1915. Tai sitten toinen huima teos: 183. Aihe Italiasta, Vesivärimaalaus, 1922, 34 x 26, mer oik alas: J. Mäkelä 1922

Mielikuvitusta herättävää. Sitä tarvitaan. Mielikuvitusta, kun jälleen on päivä, jolloin on vaikea nähdä kynnyksen yli ja tarttua toimeen kohti tietämätöntä tulevaisuutta.

Mainokset
Kategoria(t): Bryssel-ei kaupallinen-triptyk, photography, postikortti, valokuvaus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.