Työllistyminen

talvi1415_23online

Annetaan kerrankin kiitosta Hesarille. Se on koostanut 400 ammatin listan, miten on työpaikkoja suhteessa työttömiin. Vaikka lista on keskimääräinen ja sisältää mitä suuremmalla todennäköisyydellä vuokratyöpaikat ( yksi paikka ilmoitettu usealle firmalle), joka vääristää tilastoa. On kooste mainio ja herättää blogistin henkiin ja  kommentoimaan.

Eli työnhakuun. Mitäs jos tässä hommaisi kamerat ja alkaisi taas kuvaamaan ammatikseen? Ei taida kannattaa, koska työttömiä valokuvaajia on 500, eli 30 per paikka. Nämäkin valokuvaajan paikat sitten on muuta kuin lehtikuvaajan paikkoja. Suhde varmaan olisi jotain 250 oikeasti.

Entäs jos peruutan vielä ja lähden takaisin Postiin kantamaan laskuja? No, Postin lajitteluun ja kantoon suhdeluku on 19,3. Ei kovin vaikuta tulevaisuudelta tämäkään.

Takaisin muuraamaan? 33.3 hakijaa per työpaikka. Aika heikkoa. Entäs rapparit? Jumankekka! 4.4 hakijaa per avoin työpaikka. Siitä vetämään ensi kesäksi. Ainoa vaan, että osaan vaan käsirappauksen, en ruiskurappausta. No, äkkiä sitä oppii. Jos haluaa ja on pakko.

Entäs mikä on tilanne tälle nykyiselle suuntaukselle? Mites hitsarit? 6,3 työtöntä per avoin työpaikka. Tämähän on lupaavaa. Koska noista kuudesta yksi on kuitenkin alkkis ja ei pysty töihin. Kyllä sitä yksi viiden joukkoon mahtuu?

Jatketaan tätä linjaa. Torstaina on teoriakoe, ja saatan sen jälkeen olla teoreettinen hitsari. 18 luokkaa tutkinnosta puuttuu.

Mainokset
Kategoria(t): hitsauspäiväkirja, valokuvaus Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Työllistyminen

  1. Nils-Erik Anneberg sanoo:

    Juttelin yks päivä VR:llä töissä olevan hitsaajan kanssa, sanoi ammattimiehille töitä olevan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.