Kuulumattomuus, kuntahan yhteiskuntahan

kesa15_25online

Rikkaat eivät Lehden mukaan ymmärrä köyhiä. Miten voisikaan? Miten voisikaan eteen päin suuntautuvassa elämässä, jossa on tulevaisuutta, samaistua ihmiseen, joka on kaiken toivon paremmasta ja turvatummasta tulevaisuudesta pois heittänyt, eikä hän näe edes kynnyksen yli, saati näe sitä kuuluisaa kirkasta valoa tunnelin päästä.

Jokainen kuukausi on vain odottelua reservissä, tai vielä pahempaa. Täydellistä tarpeettomuutta, muille kuin ehkä lähimmälle piirillesi. Eloa, jossa ei voi spontaanisti tehdä mitään, mikä vaatii taskurahoja suurempaa satsausta.

Sosiaaliset suhteet ovat vain vertaisten joukossa. Heitä, joita ei yhteiskunnassa tervehditä, kun kadulla kävelevät vastaan. He ovat toinen työtön, eläkeläinen, mielenterveyskuntotuja. Tuurijuopot ja muut sairaat. He voivat antaa ystävällisen sanan, mutta kahvikuppia suurempaa anteliaisuutta ei heilläkään ole tarjota. Mutta tarvitaanko anteliaisuutta? Eikö kunta ja valtio anna jo kaiken, minkä ihminen säälliseen elämään tarvitsee? Kaikki muu on luksusta, ja se on kiellettyä. Koska keskiluokka, moraali ja nettoveronmaksaja.

Pitkäaikainen toivottomuus ja suunnitelmallisuuden puute on köyhän yleinen vaiva. Eikä sitä poista se, että säällisesti eloa voi harrastaa säästöliekillä. Tästä alhosta paetaan rikkaiden paheksumilla asioilla. Kännillä, hampurilaisaterialla tai vaikka ihan turhapäiväisellä heräteostoksella, joka voipi olla se nyt kuuluisa Gloria lehti.

Tupakka kuuluu synteihin myös. Se on saatanasta. Ystävämme Hitler vastusti myös tupakointia. Kuulkaamme tätä korpiemme kuiskimaa viisautta ja syö tuoreita kauden kasviksia. Vaikka ikänsä tupakoinut kuolee aikaisin, ja säästää ison summan eläkeyhtiöden pääomia.

Näitä vääriä verkostoja, joissa ystävänä on vain sosiaali ja leipäjonot, toiset syrjäytetyt. On suunnitelmallisesti kehitetty kolmattakymmentä vuotta. Pakoon ei raukkoja päästetä meren toiselle puolelle. Sen estää krooninen pula pääomasta. Köyhät on sidottu asumistuella ylihinnoiteltuihiin asuntoihin. Jos tämä tulonsiirto ei toimisi, ei AY-liikkellä ja puolueilla olisi niin leppoisaa 30% sijoitetun pääoman tuottoa.

Köyhiä ei muutenkaan haluta päästää pakoon maasta. Muuten suunniteltu järjestelmä romahtaisi, ja kaikki kukkahatut ja muut ymmärtäjät jäisivät työttömiksi. Sanotaan, että työ luo työtä. Mutta työttömyys se vasta työtä luokin. Työtä, jossa pääoma pysyy oikeassa taskussa.

Mainokset
Kategoria(t): eurososialistinenrealismi, valokuvaus Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.