Elintasosurffarit

CN5c51oUcAEy_UK

Persut on puoluesihteerinsä suulla sitä mieltä, että meren yli tulevat pakolaiset ovat elintasosurffareita.

En voisi olla enempää erimieltä. Yllä kuva muistuttaakseen, mitä on pakolaisten todellisuus ja mitä seuraa, kun matka ei suju.

Mainokset
Kategoria(t): politiikka, postikortti. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Elintasosurffarit

  • Kalle sanoo:

   Käytännössä kaikki fb-kaverini jakoivat tuota kuvaa tippa linssissä. Vaikka mistään emme voi tietää, onko kuvan tyttö syyrialainen, onko kuvan ottanut toimittaja vai vaikka äiti, koska kuva on otettu (vaikka ennen sotaa) ja mitä siinä tapahtuu -mistä sen tietää vaikka mukula olisi siskonsa kanssa leikkinyt Tex Willeriä. Tai ihan vaan kiskotellut.

   Siinä kuuluisassa napalmikuvassakin kuvaa on rajattu rankalla kädellä. Rajaamattomassa kuvassa on useampi juokseva lapsi -ja muutama välinpitämättömästi lonsiva sotilas.

   Ja tämä kuva demonstroi hyvin, mitä rajauksella tosiaan saa aikaan:

   Minusta on pöyristyttävää, miten huono ihmisten medialukutaito on nykyään. Varsinkin kun kulttuuri visualisoituu koko ajan yhä enemmän, jokaisen luulisi tajuavan että vaikka kuva kertookin enemmän kuin tuhat sanaa, se ei mitenkään välttämättä kerro totuutta.

   • Samppa sanoo:

    Vai kritisoit Kalle muita huonosta medialukutaidosta? NO, onko Kalle lukenut yhtään lehtiä. Ei siis MV lehteä, ei Uberuutisia. Ei Magnettimediaa tai muita. Vaan ihan Hesaria?

    Jos olisit, niin kaikkiin sinun epäilyihisi kuvasta olisi löytynyt vastaus, ilman tinahattuilua.

 1. Kalle sanoo:

  Islamilaisissa maissa ei makseta ulkoryhmille (toista etnisyyttä edustaville ryhmille) lasten teosta kuten Suomessa eikä anneta varmaan juuri kansallisuuksiakaan. Esim. Libanon ei anna kansalaisuutta edes palestiinalaisille. Eräs islamiin kääntynyt suomalaismies piti blogia, jossa hän kertoi ulkomailta tulleiden muslimien todenneen, että: ”Täällähän voi tehdä niin monta lasta kuin haluaa”. Suomi antaa erinomaisen kämpän, sosiaaliturvan, lapsilisät, koulutuksen, terveydenhoidon, vaatelahjakortit, telkkarit ja muut kodin vempaimet aivan ilmaiseksi ulkopuolisille ja tieto siitä on levinnyt jo miljoonille ihmisille. Esim. Turkissa ja Arabiemiraateissa joutu itse tienaamaan noi. Kukapa ei haluaisi Eurooppaan, kun täällä typerät ja naiivit valkoiset antavat kaiken ilmaiseksi?

  Suomen ja Euroopan ei pitäisi ottaa ainuttakaan turvapaikanhakijaa tai pakolaista. Heidän on otettava itse vastuu itsestään ja maistaan. Jos ei älykkyys sitten riitä korkean elintason luomiseen, niin se ei ole meidän vikamme. Oma vika oma sika.

 2. Kalle sanoo:

  Juice teki todella monta murhaavan viiltävää laulua yhteiskunnan pakkovallasta. Viimeinen kylähullu, Lääninmurhaaja, Kansanedustajien joulu, Arkadianmäen ongelmajätelaitos, Pikku nilkki jne – hänen verbaaliakrobatiansa valtiota kohtaan oli todella kovaa.

  Juice inhosi uskontoa ja vihasi valtiota – ja häneltä ei liiennyt mitään armoa itsetärkeiden, autoritaaristen instituutioiden suhteen. Voidaan kysyä, miten hänen olisi käynyt tässä ajassa…?

  Juice nyky suomessa, hrr! Kauhea ajatusleikki, mutta leikkikäämme nyt silti.

  Mikäli M. Alopaeuksen kirjassa on siteeksikään totuutta, niin Juice ei olisi ollut lainkaan mahdollinen ilmiö tänää. Mokoma häirikkö olisi pilannut ihanan idyllin ja suututtanut Suomi neidon pahanpäiväisesti.

  Juice olisi saanut maistaa valtion kuritusta oikein Porvoon mitalla. Pikkuvirkailijat olisivat hyökänneet päälle henkilökohtaisin kostomotiivein ja lehdistökin oltaisiin valjastettu veriseen Juice-jahtiin. Koulussa kerrottaisiin, että Juice on paha.

  Voisi todellakin kuvitella, että Juice olisi saanut niskaansa veroviraston, poliisin, sosiaali- ja terveysviranomaiset, rakennustarkastajan, kulttuuriestablishmentin, yliopistojen päivystävät tutkijat, lehdistön, kuningashuoneen, postilaitoksen, ilmailuviraston, urheilijat…..

  Juicesta oltaisiin tiristetty viimeisetkin juicet pihalle. Koko kansa olisi käskettäessä hurrannut tälle tekopyhälle rangaistusnäytelmälle.

  Suomessa ei ole perinteisesti siedetty outoja & omaperäisiä tyyppejä. Liian kipeä, liian hauska, liian sopimaton.

 3. Bussikuski sanoo:

  Pikkulapsia kumiveneeseen, ilman pelastusliivejä ja eiku merelle. Haloo!!! Anybody home.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s