Alane

syksy15_22online

Mitä tämä mies Elainesta puhuu, ei mulla täällä ole Elaine nimistä kaveria. Kun muut firman miehet toisella työmaalla on polskeja tai latvikkeja. Finne poekke toinen ei tullut. Tänäänkään.

Sitten sanakirjaa, tai siis kommunikoiden sehän on sama sana kuin ensam. Juu, yksin täällä ollaan. Muutenkin sanakirja kehittyi tänään hyvin. Halvvert, Blokken,Treillbor, Freja, Mangler. En mene takuuseen sanojen oikeinkirjoituksesta. Mutta vihdoin tultiin suurinpiirtein ymmärretyksi, eikä pahoja virheitä tehty.

.
Sitten se kaikkein tärkein tieto. Mitä maksaa tupakka Norjassa. Petterø’s Original 3 oli 229 kruunua. Alan vakavasti harkitsemaan tupakoinnin lopettamista. Tämä todellakin polttaa rahaa ilmaan täällä. Eikä tähän vähän Suomen palkkoja suuremmat tulot auta. Tyyristä on. Mutta tästä Suomeen vähän neuvoja, tupakkavero tuplaksi. Köyhät ja kipeät vaan polttaa, stubidot juoksee maratoneja.

Tosin, maratoonarit yleensä käyttää nuuskaa, sekin täällä on jotain 8 euroa purkki. Että melkein 3 kertainen hinta Ruotsinlaivaan.

Muuten ilma on morsian ja morsian on kuin perse. Yritin tämän vitsin kertoa norskiksi väännettynä, mutta en tainnut tulla humoristina ymmärretyksi. Härskit vitsit eivät muutenkaan näytä olevan tällä porukalla hallussa. Että ehkä on parempi vaieta niistä. Niin kuin rapparin totuus, että viimeinen veto menee vituiksi. Ruma sana. Hyi hyi.

Sitten vielä miksi en täällä tajua missä mennään, on käsitääkseni se, että täällä puhutaan Nordland dialektia, joka on käsittääkseni lähellä, tai on, Bøkmolia. Ei nynorskia.

Silti, ihan sama, Porvoon ruotsilla täällä on vähän vaikeuksissa. Mutta joka päivä opitaan jotain uutta. Ehkä. Niin kuin, Ikke on not, tai siis ei saa, ja jotain muutakin vielä. Mutta se ei ole inte.

Sitten vielä päälle vähän oikeaa sanakirjaa, perkele, kurati ja kurwa. Ihan vaan sen vuoksi, että tähän blogiin tulee tulevaisuudessa hauskoja hakuja. Akkurat vaan.

Mainokset
Kategoria(t): Norske dagbok, postikortti, valokuvaus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.