Tahallista vastakkainasettelua

talvi16online_10

Pekka Sauri se itkee Hesarissa, että turvapaikanhakijat eivät pääse lumitöihin. Koska byrokratia. Itku näyttää kovalta myös somekuplani poliitikoillakin.

Ei työtönkään pääse töihin ilman kortteja. Vähintään noihin töihin tulee olla tietyö 1 ja työturvallisuuskortti. Vastakkainasetteluahan ei pitänyt olla, mutta nyt korkeat virkamiehet ja poliitikot ihan tahallaan lietsovat eripuraa työttömien ja turvapaikanhakijoiden välille. En usko, että kukaan työtön, erityisesti pitää ajatuksesta, että palkalliset vähät työt tehdään ilmaiseksi talkoilla.

Olkoonkin että ajatusta väitetään tulevan turvapaikanhakijoilta itseltään, mutta aivan varmaa on se, että jos heiltä kysytään teetkö ilmaiseksi vai otatko 12 euroa tunti, niin tuskin kukaan edes harkitsisi ilmaista työtä.

Eikä tämä Orvon ajatus siitä, että työehtosopimuksia alempaa palkkaa maksettaisiin turvapaikanhakkijoille ole mistään kotoisin. Se vaan vahvistaa sitä käsitystä, että maahanmuuttoa suositaan, että saadaan maassa palkat alas.

Kyllä se vaan näin on, että pakolaiset olkoon jouten, kuten tässä maassa jo monta sataatuhatta on muutenkin. Näin sopeutukoon maan huonoon elintasoon ja toimettomuuteen.

Kun töitä saadaan, niin siitä on saatava sopimusten mukainen palkka.

 

Mainokset
Kategoria(t): politiikka, pravda, talous, tasa-arvo, turvapaikka, valokuvaus Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Tahallista vastakkainasettelua

 1. Kk sanoo:

  Kommentoin tähän viimeiseen toisesta asiasta. Tuossa muutama postaus taakse päin oli kuva David Bowiesta. Minulle tuli siitä mieleen yksi novelli, jossa valokuvaaja kuvasi yhden bändin kiertueella. Jälkeen päin hän näytti kuvat solistille, joka ihmetteli, että miksi kaikissa kuvissa hänestä näkyi vain kädet. ”Kädet olivat ainoa ehjä osa sinua.” (Ei pitäisi käyttää lainausmerkkejä, koska lainaus on muistinvarainen.)

  • Samppa sanoo:

   Hyvä tarina, koska kun rokkia kuvasin, niin aina nillä tähdillä oli kädet pystyssä.

   Mutta ei ollut pokkkaa koskaan kuvata vaan käsiä, koska olin tuolloin nuori ja arka.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s