Pieninä palasina

kevat16_17online

Ennakkoluulot pois ajattelin. Mitäs siinä vaikka tarjotaan teknologian tessiä, niin jos tässä tulisi ihan hyvä päivä. Linja-autoaseman kulmilla oli tutut hampparit päivystämässä, mutta oli kiire, en ehtinyt juttelemaan.

Pasila oli hiljainen ja joka puolella oli raksamiehiä. Koko kävellyn reitin heitä partioi. Kun olin kulmassa sijaitsevassa baarissa kusella, kuului kova pamaus ja koko talo tärisi. Tottahan toki sitä pitää kuuluttaa koko Pasilalle, että Samppa tuli käymään.

Haastattelu alkoi ihan jees ja juteltiin mitä on tullut tehtyä. Tosin vähän. Sitten hän kysyi, että sinun työhistoria on hyvin täynnä lyhyitä työsuhteita? Mites tän selität?

Miten tuollaista voi selittää? Leipä on pieninä palasina maailmalla. Ja jos laittaisin koko työhistorina tähän, niin se olisi sitten 7 sivua cvtä kiitos. Mutta lyhyitä. Tivoli kestää vaan kesän. Olihan koulussa pari vuotta? Kahdeksan vuotta lamaa ja konkursseja firmoissa joissa olen ollut? En ole ollut suojatyöpaikoissa. On metsästetty parempaa palkkaa. Puhumattakaan, että on etsitty uusia taitoja, kiinnostavia työmaita. Mutta ennen kaikkea, luulisi rekrykonsultin tajuvavan, että heidän loiselämä suojatyöpaikassa, jonka minä työntekijänä mahdollistan. Työntekijänä jolle maksetaan vain sen aikaa kun työmaalla on töitä. Edellyttää että pätkää pukkaa. Raksalla varsinkin. Työsuhde on työmaanpituinen. Sitten jatketaan matkaa.

Vittu, eka haukkuu vanhaksi ja sitten haukkuu Cvn. On se vaan kova rekrykonsulentti. Ihan partneri mies.

Vitutti. Kun tulin takaisin Porvoon asemalle, oli kulmilla samat heebot. Kävin vaihtaa sanan, että et ole sitten liikahtanut paikaltaan olleenkaan? En moralisoiden. Vaan pohtien. Että vittu minäkin heitän vituksi koko paskan ja jään assalle juomaan kaljaa. Siinä sitten kiroiltaisiin ja räittäisiin. Oltaisiin veronmaksajien silmätikkuina ja näytettäisiin välillä persettä. No, jos menisi syömään.

No, pitsan jälkeen puhelin soi. Tällä kertaa hyvä kaveri, joka kertoi omat hyvät uutisensa, että Kalasataman työmaa alkaa maanantaina klo 7 hänellä. Mutta minulle tarjosi kahden viikon keikkaa muottihommissa Porvoossa. Että agentti soittaisi, kun ehtisi.

Uskaltaako nyt tuollaista kahden viikon hommaa ottaa vastaan. Siitä tulee taas rivi Cv hen. Ja joku suojatyöpaikoissa koko ikänsä lusinut konsulentti puuttuu, että jopa teet vähän aikaa hommia.

Kävellessäni jälleen aseman ohi. Huomasin että kulmillakin oli tilaa miehelle. Ura on valintoja täynnä. Tai sitten voi jättää valitsematta.

Kategoria(t): eurososialistinenrealismi, työttömättyökalut, työttömyys, valokuvaus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s