Norjaan, sanoo Vartiainen

kesa16_108online

Suomen kuuluisin torkkupeittomies, Juhana Vartiainen kehoitti tänään työttömiä muuttamaan Norjaan.

Kävin viime syksynä maitojuna reissulla Norjassa. Hyvin pohjoisessa. Porvoon ruotsilla siellä ei pärjää. Eikä meno muutenkaan ollut mitään suojatyöpaikkaa. Veikkaisin, että Vartiainenkaan ei pärjäisi Norjassa, kun siellä ei ulkomaalaisille pedata työpaikkoja puoluekirjalla.

Mutta jos tosissaan ollaan taas ulkoistamassa omia ongelmia ulkomaille, niin homma voisi saada puhtia, kun maksettaisiin muuttoavustuksia. Näin Suomi tekisi sen, mitä 60-70 luvuilla viime vuosituhannen puolella. Ongelmat lakaistaisiin maton alle, ja lähiulkomaat hoitaisi Suomen rakenteelliset ongelmat ja työttömät.

Ulkoistaminen on päivän sana teollisuudessa, miksi ei myös politiikassa. Mutta miksi me ei ulkoisteta kotimaan poliitikkoja vaikka Ruotsalaisiin?  Vartiainen peruspäivärahalla olisi halvempi, kuin Vartiainen kansanedustajan palkalla. Saisi maata torkkupeiton alla ihan 300 päivää, kunnes aktivoitaisiin kunnan pajalle tekemään linnunpönttöjä. Win Win.

Mainokset
Kategoria(t): arkisto, eurososialistinenrealismi, politiikka, työttömyys, valokuvaus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.